Канада виділить $24 мільйони на підтримку українських жінок

Канада виділить $24 мільйони на підтримку українських жінок

Канада профінансує в Україні низку проєктів для підтримки жінок на загальну суму 32 млн канадських доларів (близько 24 млн доларів США). Про це пише Укрінформ, із посиланням на заяву міністра міжнародного розвитку Канади Каріна Гулд.

“Інвестиції у можливості для жінок і найбільш уразливих та маргіналізованих – це інвестиції у майбутнє країни. Шляхом цих ініціатив вони отримають потенціал стати потужними агентами змін, об’єднавши свої зусилля з усіма іншими людьми, які працюють над відновленням політичної й економічної стабільності. Канада і надалі залишається близьким другом України, підтримуючи її на шляху надання безпеки, процвітання та свободи усім громадянам”, – сказала Гулд.

Кошти підуть на втілення проєктів “з економічної підтримки жінок у сільських регіонах, внутрішньо переміщених осіб, людей з обмеженими фізичними можливостями та інших вразливих груп в Україні”. “Ключові партнери втілюватимуть ці проєкти з метою підтримання інклюзивного та сталого економічного зростання, надаючи можливості цим верстам по всій країні”, – зауважили у Міністерстві міжнародного розвитку Канади.

Канада передасть 7,8 млн доларів недержавній організації Pact Inc., яка навчатиме жінок із вразливих категорій підприємницьким навичкам; 4,3 млн доларів – французькій гуманітарній організації ACTED, яка прагнутиме збільшити економічні можливості жінок на Донбасі. 

Крім того, Socodevi і Дніпропетровська сільськогосподарська консультаційна служба отримають 7,9 млн доларів на розвиток сталого агропромислового виробництва; 5,1 млн доларів надійде Фонду кооперативного розвитку Канади та його партнеру – Всеукраїнському благодійному фонду “Горені”, які допомагають українським жінкам влаштуватися на підприємства легкої промисловості.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *