Майже 50% безробітних українців мають диплом про вищу освіту

Майже 50% безробітних українців мають диплом про вищу освіту

В Україні станом на початок січня 2021 року 459 тисяч безробітних. Серед яких майже 50% мають диплом про вищу освіту. Про це повідомляється на сайті Державної служби зайнятості.

Серед безробітних жінки становлять 56%, чоловіки – 44%. Університетський диплом мають 49% шукачів роботи, 34% – закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% – загальноосвітню школу. 

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За даними Держслужби зайнятості, серед шукачів роботи є громадяни, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні:

клієнти, яким до пенсії за віком залишилося 10 і менше років – 32,4 тисячі;
громадяни з інвалідністю – 22,7 тисячі;
демобілізовані військові – 9,2 тисячі;
випускники навчальних закладів, які вперше шукають роботу – 5,9 тисячі;
внутрішньо переміщені особи – 4,4 тисячі.
Також, до втрати роботи 21% безробітних працювали у сільському, лісовому та рибному господарстві; 18% – у сфері торгівлі; 15% – переробній промисловості, 12% – у держуправлінні, обороні та соцстрахуванні.

«Протягом 2020 року роботу за сприяння служби знайшли 606 тисяч українців. З них зареєстрованих безробітних – 385 тис. осіб., а ще 221,0 тис. було працевлаштовано оперативно ще до набуття офіційного статусу», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у державній службі зайнятості додають, що беззаперечним лідером у працевлаштуванні за видом економічної діяльності було сільське господарство – 28% від усіх працевлаштованих, далі переробна промисловість – 16% та 15% – торгівля.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *