Малюнок 8-річної українки нанесуть  ракету Arian-5, яка полетить у Космос в 2023 році

Малюнок 8-річної українки нанесуть ракету Arian-5, яка полетить у Космос в 2023 році

Восьмирічна житомирянка Ярина Закалюжна перемогла у міжнародному конкурсі малюнків “Juice up your rocket! Art competition”, який організувало Європейське космічне агентство. Тепер її малюнок планети Юпітер нанесуть на космічну ракету “Arian-5”, запуск якої відбудеться в 2023 році. Про це пише Суспільне.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“На малюнку зображено, як планета Земля передає Юпітеру корабель, який буде її досліджувати, а його супутники дивляться, що відбувається. Один супутник дуже злякався, другий – здивувався, а третій – заснув”, – сказала Ярина Закалюжна.  

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Для того, щоб вигадати ідею малюнка та зобразити її на папері, Ярині знадобилося два дні. “Я дуже щаслива і рада, що перемогла. І водночас дуже здивована, і злякана. Коли про перемогу дізналися всі мої друзі, то почали мене обіймати і вітати”, – розповіла Ярина.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

  Варто додати, що участь у міжнародному конкурсі малюнків узяли 2600 дітей з 63 країн світу. Фіналістами стали 12 художників з Італії, Шрі-Ланки, Іспанії, Німеччини, Словаччини, Швейцарії, Естонії, Угорщини, Ізраїлю, Сальвадору, Франції та Великобританії, але переміг саме малюнок житомирянки Ярини Закалюжної.

  Космічна ракета “Arian-5”, на якій зобразять малюнок житомирянки, в 2023 році має запустити в Космос апарат для вивчення Юпітера.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *