Названо ім’я нового кандидата на пост посла України в США

Названо ім’я нового кандидата на пост посла України в США

Україна вирішила змінити посла в США. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував на цю посаду Оксану Маркарову. Про це глава МЗС повідомив на сторінці у Facebook.

“Нинішній Посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко є класиком української дипломатії, претензій до його роботи немає, але принцип ротації в дипломатії ніхто не скасовував. Процедура її оформлення запущена, але традиційно займає певний час. Можу дати лише одну пораду – судіть про призначення за підписаним Указом Президента, а не публікаціями в пресі”, – написав він.

Дмитро Кулеба також додав, що “у разі призначення Україна вперше матиме у Вашингтоні Посла, яку добре знають і в Адміністрації США, зокрема в Держдепі та Міністерстві фінансів, так і у МВФ. Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ – це маячня. Важлива правда також в тому, що Маркарова буде перша в історії Пані Посол України в США. Це безумовні плюси”.

Нагадаємо, що Оксана Маркарова обіймала посаду міністра фінансів України з 22 листопада 2018 року по 4 березня 2020 року. Вона отримала ступінь магістра в галузі суспільних фінансів, дипломатка має практику роботи у Світовому банку у Вашингтоні, досвід роботи в інвестиційному та банківському бізнесі. Вона відмінний фінансист.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *