Найсильнішою людиною планети обрано українця

Найсильнішою людиною планети обрано українця

Українець Олексій Новиков став переможцем змагання The World Strongest Man, яке відбулося в американському штаті Флорида. Про це пише Голос Америки.

24-річний Новиков став наймолодшим атлетом, якому вдалося здобути престижний титул. Друге місце посів британець Том Столтман, третє – канадець Жан-Франсуа Карон. Змагання відбувалися з 11 по 15 листопада.

“Це Велика перемога для мене і, я сподіваюся, для багатьох із вас. Я дуже вдячний за слова підтримки і за привітання. Хочу додому, титул повернувся”, — написав Олексій Новіков на своїй сторінці у Фейсбук.

Варто додати, що під час вправ із станової тяги Новіков також встановив новий світовий рекорд, піднявши штангу вагою 537,5 кг. Цікаво, що українець — наймолодша найсильніша людина світу, адже йому лише 24 роки. Нагадаємо, що у 2004 і 2007 роках змагання The World’s Strongest Man вигравав Василь Вірастюк.

Зауважимо, що Олексій Новиков також є володарем чотирьох титулів «Найсильніша людина України». Навчався у Київському національному торговельно-економічного університеті. У 2017 році в Ірландії переміг на турнірі Giant Live. А на початку березня 2018 року став переможцем турніру Arnold Amateur World Championship, що проходив у США. 21 квітня 2018 року у Києві встановив новий рекорд України «Йок пронесений на плечах, вагою 530 кг». Досягнення було зафіксоване у книзі рекордів України. Також у березні 2020 року зайняв 5 місце на турнірі Arnold Strongman Classic 2020.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *