На тлі аномальної спеки в Каліфорнії лютують лісові пожежі

На тлі аномальної спеки в Каліфорнії лютують лісові пожежі

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Поблизу Долини смерті у США набирають сили дві лісові пожежі, яким сприяє дуже спекотна й засушлива погода. Про це повідомляє американське видання АР.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

“Комплекс Бекворс – дві викликані блискавками пожежі, що горять в 72 км на північ від озера Тахоє – не показують ознак сповільнення на шляху із регіону лісу Сієра Невада після подвоєння у розмірі між п’ятницею та суботою”, – йдеться в повідомленні. Агентство зауважує, що вогнеборці зазвичай використовують прохолодні вологіші ночі для приборкання стихійного лиха, однак цього разу спека та низька вологість не відступають.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“Повітря було настільки сухим, що частина води, яку розпорошував пожежний літак, випаровувалася до того, як досягти землі”, – розповіли у службі лісових пожеж.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Наразі пожежа вже почала формувати власну погоду із блискавками, спроможними викликати нові спалахи. Їй протистоять близько 1200 вогнеборців, а також авіаційна й важка техніка. 

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Наразі пожежа вже почала формувати власну погоду із блискавками, спроможними викликати нові спалахи. Їй протистоять близько 1200 вогнеборців, а також авіаційна й важка техніка. Зазначається, що в п’ятницю у Долині смерті було зареєстровано температуру 54 градуси за шкалою Цельсія, що близько до абсолютного земного рекорду в 57 градусів, зафіксованому тут же в 1913 році.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *