Окупанти другу добу утримують персонал ЧАЕС і не дають провести ротацію

Окупанти другу добу утримують персонал ЧАЕС і не дають провести ротацію

Окупанти вже другу добу утримують персонал станції ДСП «Чорнобильська АЕС», не дозволяючи провести ротацію, як це передбачено правилами технічної безпеки. Про це пише Укріфнорм із посиланням на Міністерство енергетики на своєму офіційному сайті.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

“Наголошуємо, що наразі вся відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку, стан об’єктів та подальший розвиток ситуації у зоні відчуження лежить на загарбниках. Це одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні, оскільки будь-які провокації з боку загарбників на ЧАЕС під час гібридної війни можуть обернутися черговою планетарною екологічною катастрофою”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

За інформацією в.о. генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Валерія Сейди, у зоні відчуження новий безпечний конфайнмент над об’єктом «Укриття», енергоблоки №1 та №2, які перебувають на стадії виведення з експлуатації, сховища відпрацьованого ядерного палива – СВЯП-1, СВЯП-2 – взяті під контроль окупантів – військових Російської Федерації.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Міністерство наголошує на тому, що ці загарбницькі дії РФ є також прямим порушенням статті 56 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року.

“Україна очікує на рішучі дії з боку наших міжнародних партнерів для забезпечення спільної безпеки европейського континенту”, – наголосили в міністерстві.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *