Пандемія ускладнила гендерну нерівність у світі

Пандемія ускладнила гендерну нерівність у світі

Всесвітній економічний форум (WEF) заявляє, що пандемія коронавірусу ускладнила ситуацію з гендерною нерівністю у світі. Тепер, за підрахунками міжнародної організації, на її подолання знадобиться на 36 років більше, ніж вважалося раніше. Такі дані оприлюднено у звіті WEF щодо гендерної нерівності у 2021 році.

Так, за розрахунками організації, через сповільнення діяльності у великих країнах показник подолання гендерної нерівності у світі зменшився на 0,6% проти минулого року. Це означає, що тепер знадобиться приблизно 135,6 року, щоб подолати гендерний розрив у всьому світі.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Зокрема, зазначають у WEF, пандемія COVID-19 посилила гендерні розриви, що вже існують, навіть попри те, що жінки стояли на передовій управління кризою як основні працівники. Так, найбільше постраждали ті сектори, де частіше працевлаштовуються жінки. І це у поєднанні з додатковим тиском на жінок, які частіше беруть на себе хатні справи: після запровадження карантинних обмежень вони почали працювати «у дві зміни». Цікаво, що найбільший гендерний розрив залишається у політичній сфері. Так, у 156 країнах світу, де WEF проводили дослідження, жінки становлять лише 26,1% із приблизно 35,5 тисячі парламентарів та лише 22,6% із понад 3,4 тисячі міністрів у всьому світі.

У WEF зазначають, що за нинішніх темпів прогресу для досягнення гендерної рівності в політиці потрібно буде 145,5 року. Варто додати, що гендерна нерівність також є в економічній сфері, у сфері охорони здоров’я та у сфері освіти. 

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *