Папа вперше призначив жінку на важливу посаду у Ватикані

Папа вперше призначив жінку на важливу посаду у Ватикані

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Папа Франциск призначив сестру Алессандру Смеріллі тимчасовим секретарем дикастерія зі сприяння інтегрального людського розвитку і делегатом Ватиканської комісії з COVID-19, інформує сайті Vatican News.

У повідомленні йдеться, що Смеріллі була першою жінкою, призначеною секретарем дикастерія, відділу адміністрації Ватикану. Вона замінює монсеньйора Бруно Марі Дафф і Папу Аугусто Зампіні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Варто додати, що з березня 2021 року Смеріллі була помічником секретаря дикастерія зі сприяння загальному розвитку людини. 

«Дякую Святішому Отцеві за вимогливий уряд, який він мені доручає, та прошу в Господа Бога, аби допоміг мені справитися з цим покликанням у дусі послуху Церкві, тобто, з покорою, запалом, креативністю та здатністю вислуховувати, яких воно вимагає», – заявила з цієї нагоди с. Алессандра, яка належить до Згромадження Марії Помічниці християн, жіночої вітки салезіанської чернечої родини. Від березня 2021 року вона була Заступницею Секретаря Дикастерії, а також координаторкою економічного відділу Ватиканської комісії Covid-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *