Половина українців виступає за відновлення смертної кари в Україні

Половина українців виступає за відновлення смертної кари в Україні

51% опитаних громадян України підтримують ідею відновлення смертної кари в Україні. Про це йдеться у соціологічному опитуванні групи “Рейтинг”.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Водночас 45% – проти цього, а 4%- не змогли відповісти Найбільше таку ідею підтримують старші люди, бідніші, з нижчим рівнем освіти, чоловіки, а також ті, хто відчуває негативні емоції до себе (сором, гнів, сум, байдужість і страх).Зокрема, 57% людей віком понад 61 рік підтримують ідею смертно їх кари, а серед людей 16-24 роки- лише-37%, серед 25-30-46%.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Серед опитаних чоловіків – 55% підтримують смертну кару, а серед жінок – 49%. Регіонально Київ проти смертної кари (55%), далі йдуть Галичина (52%) та Захід (47%) – можливо через вищий рівень віри в Бога. Водночас за смертну кару- 58% опитаних на Півдні, 55%- в Центрі та 54% – на Сході.

Варто додати, що в Україні мораторій на виконання смертних вироків набув чинності у 1995 році, однак нормально запрацював лише з 1997 року.  29 грудня 1999 року Конституційний Суд України визнав, що смертна кара суперечить Конституції України. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *