Помер Пʼєр Карден: що він говорив про Україну

Помер Пʼєр Карден: що він говорив про Україну

У Франції на 98-му році життя помер легендарний модельєр Пʼєр Карден. Про це повідомляє агенція France-Presse з посиланням на його сім’ю.

За даними агенції, модельєр помер в лікарні в комуні Нейї-сюр-Сен, що на захід від Парижа. Там проживають багато французьких знаменитостей. За своє життя модельєр встиг побувати у багатьох країнах світу, зокрема – в Україні, в Чорнобильській зоні. Він зазначав, що аварія на ЧАЕС для нього – справжня трагедія.

“До України у мене особливе ставлення. Як представник ЮНЕСКО я брав участь у закритті реактора Чорнобильської атомної станції. Перебував за 20 метрів від епіцентру катастрофи. Мене настільки вразила трагедія, що я подарував постраждалим чорнобильцям кілька будинків”, – розповідав Карден в одному з інтерв’ю.

Також він побував у Києві і вказав, що йому сподобалася архітектура української столиці. Про українців модельєр також відгукувався позитивно через гостинність і відкритість. “Київ – дуже красиве місто зі старовинною архітектурою. А люди, які живуть в Україні, відкриті й гостинні”,– ділився враженнями знаменитий кутюр’є.

Нагадаємо, що Карден був першим кутюр’є, який почав продавати свої сукні і парфуми за низькими цінами, зробивши їх доступними широкому колу споживачів. Модельєр подарував світові чоботи-панчохи, колготки, водолазки, речі зі шкірозамінника, блискавки і накладні круглі кишені. Однією з муз модельєра була радянська балерина Мая Плісецька. Також варто додати, що у нього залишилось п’ятеро прийомних дітей.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *