Президент США провів телефонну розмову із Зеленським

Президент США провів телефонну розмову із Зеленським

Днями Джо Байден зідзвонився з Володимиром Зеленським. Розмова відбулася через 2 дні після відеоконференції президента США з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це пише Телеканал 24 із посиланням на інформацію голови Офісу Президента України Андрія Єрмака.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Андрій Єрмак заявив, що Джо Байден підтвердив надання необхідної допомоги від США для України для посилення обороноздатності. Крім того, Вашингтон готовий до введення жорстких санкцій проти Росії у випадку повномасштабного вторгнення.

Президент США у розмові з Володимиром Зеленським, за словами Єрмака, висловив підтримку членства України в НАТО, однак наполягав на тому, що рішення про членство в Альянсі повинні ухвалювати лише українці та інші члени НАТО. Також політики обговорили питання “Північного потоку-2”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Керівник Офісу Президента заявив, що Джо Байден вважає позитивними зміни в Україні та привітав проведення реформ. “Була дуже тепла бесіда і дуже відверта розмова”, – підткреслив Єрмак.

Серед тем обговорення президентів був і нормандський формат і долучення до нього США. Андрій Єрмак заявив, що в Білому домі зацікавленні у врегулювання конфлікту на Донбасі. Саме тому США хочуть долучитися до переговорів. Однак щодо конкретного залучення Вашингтона до нормандських переговорів не говорили. Вашингтон, за словами Єрмака, може вийти на іншу платформу для переговорів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

За словами Єрмака, на завершення розмови Джо Байден наголосив, що вірить у президента Володимира Зеленського. Лідер Білого дому додав, що без безпеки України про безпеку Європи говорити неможливо.

Варто додати, що Володимир Зеленський у своєму твітері написав, що Джо Байден ознайомив його зі змістом переговорів з Володимиром Путіним, які відбулися 7 грудня. Крім того, глава держави додав, що говорили і про війну на Сході України.

“Президент США ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні”,
– повідомив Зеленський.

Розмова двох президентів тривала близько 1,5 години. Вона відбулася після старту Саміту за демократію, який відкрив Байден. Участь у заході взяв Зеленський та ще понад 100 лідерів.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *