Президент України відреагував на події у США

Президент України відреагував на події у США

Президент України Володимир Зеленський прокоментував штурм будівлі Капітолію у Вашингтоні прихильниками Дональда Трампа, які хотіли перешкодити офіційним твердженням Джо Байдена переможцем президентських виборів в США. 

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

“Ми рішуче засуджуємо безпрецедентне насильство проти Конгресу США. Нас надихає стійкість найстарішого і найбільшого демократичного інституту в світі, який всього за кілька годин після цього жахливого нападу провів історичне засідання, яке підтвердило волю американського народу”, – написав Зеленський.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Нагадаємо, що 6 січня о 13:00 за східним часом (20:00 за Києвом) у Вашингтоні розпочалося спільне засідання Палати представників та Сенату США. Конгрес мав підрахувати та затвердити голоси виборників, остаточно оголосивши про перемогу обраного президента Джо Байдена. Головував на засіданні віцепрезидент Майк Пенс. 

Перед засіданням Конгресу у Вашингтоні розпочався масштабний протестний мітинг прихильників Дональда Трампа. На акцію з’їхалися люди з усієї країни. Згодом, Трамп виступив із промовою, у якій розкритикував республіканців, що відмовляються заперечувати проти результатів виборів на спільному засіданні Конгресу. 

Після цього багатотисячний натовп попрямував до Капітолія. Близько 20:00 за Києвом сотні прихильників Трампа прорвалися через металеві барикади в задній частині будівлі Капітолія.Згодом поліція повідомила, що протестувальникам вдалося прорватися у будівлю. Засідання Конгресу було припинено, законодавців евакуювали. Під час масових заворушень та захоплення будівлі Капітолія загинуло 4 людей та затримано понад пів сотні людей.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *