Принц Гаррі та Меган Маркл підтримали Україну на “Іграх нескорених”

Принц Гаррі та Меган Маркл підтримали Україну на “Іграх нескорених”

Змагання Invictus Games (“Ігри Нескорених”) для поранених і хворих військовослужбовців і ветеранів розпочалися в суботу ввечері в Нідерландах оваціями і вшануванням від принца Гаррі членів української команди, які залишили свою зруйновану війною країну, щоб приїхати на змагання. Про це розповідає Times.

Гаррі та його дружина Меган на церемонії відкриття аплодували майже хвилину, коли українська команда махала синьо-жовтим стягом після того, як прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте привітав їх на заході, який було відкладено на два роки через пандемію коронавірусу.

Гаррі заснував Invictus Games, щоб допомогти реабілітації поранених або хворих військовослужбовців та ветеранів, даючи їм завдання брати участь у спортивних змаганнях, подібних до Паралімпійських. Вітаючи всіх конкурентів, Гаррі відзначив українську команду та її вболівальників.

«Вашу хоробрість, через яку ви вирішили приїхати і бути тут сьогодні ввечері, неможливо переоцінити», – сказав він через день після зустрічі з українцями на спеціальному прийомі.

«Знаєте, ми з вами. Світ разом з вами. І все одно ви заслуговуєте більшого. І я сподіваюся, що ці події, і ця подія створять можливість того… як ми, як глобальна спільнота, можемо краще заступитись за вас», — додав Гаррі.

Меган Маркл вийшла на сцену та підтримала учасників, додавши: «Слава Україні!»

Раніше на церемонії відкриття нідерландський прем’єр-міністр сказав, що портрети спортсменів Invictus, розміщені навколо Гааги, міста, де проходять цьогорічні змагання, підкреслюють «стійкість сили духу перед обличчям біди, вразливість і силу» учасників змагань.

«Це ваші історії, ваші життєві шляхи, а події, які зараз розгортаються в Україні, викликають ще більше резонансу. Я хотів би особливо привітати українську команду», – сказав він під оплески та вітання.

Українці виступають серед 500 конкурентів із 20 країн, які беруть участь у іграх, що триватимуть до 22 квітня. Починаючи з неділі, спортсмени візьмуть участь у змаганнях з легкої атлетики, стрільби з лука, велоспорту, веслування, пауерліфтингу, волейболу, плавання, баскетболу та регбі на візках.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *