П’ять мільйонів людей в рік помирають через нестачу фізичних навантажень

П’ять мільйонів людей в рік помирають через нестачу фізичних навантажень

Такі шокуючі дані опубліковано у оновленій версії інструкцій Всесвітньої організації охорони (ВООЗ) здоров’я у сфері фізичного здоров’я. Про це повідомляється на сайті AP.

Регулярні фізичні навантаження мають важливе значення для запобігання серцевим захворюванням, діабету та раку, одночасно зменшуючи симптоми депресії та тривоги та зміцнюючи здоров’я мозку. При цьому спорт має бути у житті всіх вікових категорій. Так, людям, старшим за 65 років, рекомендують зосередитись на рівновазі, координації та силі м’язів. За даними ВООЗ, нині 25% дорослих і 80% молоді не займаються спортом, а під час карантину та самоізоляції на тлі пандемії коронавірусу ситуація ще погіршилася.

У ВООЗ зазначають, що лише 78 країн мають національні рекомендації щодо фізичної активності. А тим часом відсутність фізичної активності призводить до додаткових витрат на охорону здоров’я в розмірі 54 мільярди доларів на рік та ще 14 мільярдів доларів втрат через нестачу продуктивності. Тож в організації закликали користуватись оновленими інструкціями «як основою», щоб побудувати власну політику щодо фізичних занять.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *