Після локдауну 6% українців стали більше вживати алкоголь

Після локдауну 6% українців стали більше вживати алкоголь

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

35% українців взагалі не вживають алкоголь, 9% – п’ють від декількох разів на тиждень. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з New Image Marketing Group.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Згідно з результатами дослідження, третина громадян України (35%) взагалі не вживають спиртні напої. Також в ході опитування кожен п’ятий (22%) заявив, що вживають їх дуже рідко – не більше кількох разів на рік і ще стільки ж відповіли, що не частіше кількох разів на місяць. Про частому вживанні алкоголю – від декількох разів на тиждень – розповіли 9% респондентів.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Відповіді чоловіків і жінок щодо вживання алкоголю досить помітно відрізняються. Серед жінок велика частка тих, хто ніколи не вживає алкоголь – 43% до 26% чоловіків. Тоді як чоловіки вдвічі частіше вживають спиртні напої хоча б раз в тиждень (16% до 8%) і в шість разів частіше вживають алкоголь кілька разів на тиждень (13% до 2%). Найбільша частка тих, хто дотримується тверезості, серед старшого покоління (46%), а найменша – серед представників групи 33-45 років (28%).

За регіональною ознакою немає суттєвої різниці між відповідями респондентів щодо вживання алкоголю. Крім того, абсолютна більшість (82%) громадян заявили, що локдауни ніяк не вплинули на їх вживання або невживання алкоголю. Лише 6% відповіли, що стали вживати більше і ще 10% – навпаки, заявили, що стали менше вживати.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *