Рух Black Lives Matter претендуватиме на Нобелівську премію миру

Рух Black Lives Matter претендуватиме на Нобелівську премію миру

Рух Black Lives Matter був висунутий на здобуття цьогорічної Нобелівської премії миру за те, що зміг поширити світом заклик до системних змін. Про це йдеться у американському виданні The Guardian.

“Як на мене, однією із головних проблем Америки, але також Європи та Азії, є зростання конфліктності на основі нерівності. Black Lives Matter став дуже важливим світовим рухом з боротьби проти расової несправедливості”, – зазначив норвезький депутат Пітер Ейде, який запропонував кандидатуру руху Нобелівському комітету.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Він додав, що був вражений тим, як BLM вдалося “мобілізувати людей з усіх груп суспільства, не лише афроамериканців, не лише пригноблених, він став широким рухом, що відрізняє його від попередників”. 

Варто нагадати, що рух Black Lives Matter був заснований у 2013 році, після виправдання роком раніше вбивці афроамериканського підлітка з Флориди Трейвона Мартіна, що спричинило мітинги, марші та акції протесту по всій Америці. Пізніше цей рух став джерелом серії глобальних протестів та гаслом у 2020 році після вбивства Джорджа Флойда і Бреонни Тейлор поліцейськими.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *