Світовий банк дає Україні $100 млн для підтримки бізнесу

Світовий банк дає Україні $100 млн для підтримки бізнесу

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У Світовому банку затвердили надання додаткових коштів у розмірі $100 млн для проєкту «Доступ до довгострокового фінансування у рамках боротьби України з наслідками пандемії COVID-19», кошти якого будуть спрямовані на підтримку експортно-орієнтованого малого і середнього підприємництва. Про це йдеться на офіційному сайті Світового Банку.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Проєкт зосереджений на наданні субкредитів з більш тривалим строком погашення, ніж ті, що нині пропонуються на ринку. «Протягом багатьох років Світовий банк підтримує малий та середній бізнес, який повинен стати основою економіки України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Ці нові позики від Укрексімбанку (державний АТ «Укрексімбанк» є позичальником та виконавцем цього проєкту, – авт.) створять робочі місця, стимулюватимуть конкурентоспроможність, допоможуть українським компаніям знаходити нових клієнтів за кордоном, збільшуватимуть доходи та сприятимуть зменшенню рівня бідності по мірі виходу України з пандемії», – заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Варто додати, що проєкт впроваджується з літа 2018 року і вже забезпечив суттєвий позитивний вплив на сектор малого та середнього підприємництва. За проєктом профінансовано понад 50 МСП підприємств з усієї України, серед яких переважна більшість – це діяльність у секторах сільського господарства та харчової промисловості.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *