Серед сотні країн, українці стали шостими у міжнародній математичній олімпіаді

Серед сотні країн, українці стали шостими у міжнародній математичній олімпіаді

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Українські школярі посіли шосте командне місце на 62-ій Міжнародній математичній олімпіаді (ММО) серед 107 країн-учасниць. В активі українців — три золоті, дві срібні та одна бронзова медаль.Про це повідомив керівник української команди Богдан Рубльов на своїй сторінці у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Так, Микита Харін отримав бронзову медаль, Святослав Денисков і Климент Золотарьов — срібні, а Андрій Ковригін, Ігор Пиляєв і Захар Наумець — «золото». Наумець також посів третє абсолютне місце за результатам олімпіади серед 619 учасників, набравши 36 балів із 42 можливих.

Варто зазначити, що Україна офіційно бере участь у Міжнародній математичній олімпіаді з 1993 року. Шосте місце вона посіла на ній лише тричі: у 1997, 2007 і 2014 роках. А у 2018 році українці посіли четверте місце, що наразі є найкращим виступом на ММО. За всі 29 років участі в активі України — 42 золоті медалі, 71 срібна й 46 бронзових, а також дев’ять почесних відзнак.

Нагадаємо, що Міжнародна математична олімпіада вважається найстарішою міжнародною предметною олімпіадою для школярів. Уперше її провели у 1959 році в Румунії й відтоді організовували щороку за винятком 1980 року. На ММО кожну країну представляє команда із шести учасників віком до 20 років, які ще не вчаться у закладах вищої освіти. Протягом двох днів їм потрібно розв’язати шість завдань (по два легкі, середньої складності й важкі), кожне з яких оцінюється в сім балів.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *