Створено перший у світі yкраїномовний додаток  для безбар’єрного спілкування всіх

Створено перший у світі yкраїномовний додаток для безбар’єрного спілкування всіх

Мобільний додаток під назвою DigitalІnclusion створено як рішення для альтернативної і додаткової комунікації, коли вербальна комунікація неможлива, зокрема дітей і дорослих з аутизмом та людей після інсульту, травм, під час лікування,  а також для розвитку мовлення та творчого мислення всіх. Про це пишуть Українські новини.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Мобільний додаток під назвою Digital Inclusion можна завантажити на телефони та планшети (на всіх операційних системах). Також створено вебверсію www.dimobi.org.ua.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Керівник департаменту комунікацій  Хуавей Україна Дун Айбо наголосив на важливості об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін: “Новітні технології мають значний потенціал для спільного пошуку рішень, важливих для суспільства. Технології впливають на всі сфери нашого життя, тому потрібно разом вчитися, працювати, знаходити інноваційні решення, які створюють рівні можливості для всіх у цифровому світі. Мобільний додаток Digital Inclusion – це результат соціального партнерства”.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

На думку Ганни Усатенко, засновниці та керівниці соціального підприємства “ДивоГра”, учасниці соціального партнерства зі створення мобільного додатка Digital Inclusion, можливості додатку важливі не лише для людей з розладами аутистичного спектра. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

“Родина таких людей, а також ті, хто надає послуги людям з мовленнєвими порушеннями, з появою мобільного додатку Digital Inclusion також мають інструмент для того, щоб зрозуміти потреби людей з інвалідністю бути почутими. Крім того, цей додаток може використовуватись, щоб допомагати у спілкуванні. Уявіть, що ви зустрічаєте гостя з іншої країни, який загубився. Ви можете показати йому картинки в додатку, щоб він пояснив свої потреби. Те саме стосується людини, яка не має мовленнєвих порушень, але сів голос, або внаслідок травми не може говорити. Тобто, завдяки цьому додатку ми реалізуємо дуже широкий спектр базових потреб”, – сказала Ганна Усатенко.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *