Стівен Кінг пожертвував учням початкової школи 6,5 тисяч доларів на видання книжки

Стівен Кінг пожертвував учням початкової школи 6,5 тисяч доларів на видання книжки

Відомий американський письменник Стівен Кінг пожертвував 6 500 доларів учням початокової школи в Льюістоні, штат Мен (США), які запустили компанію на Kickstarter для видання своєї книжки. Про це пише видання Chytomo.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Одна з учениць й авторок Хейлі Лабрек розповіла, що разом з групою однокласників вона писала книгу протягом чотирьох років. Це адаптація твору Гері Севіджа «Fletcher McKenzie and the Passage to Whole» про пригоди хлопчика зі штату Мен. У новому варіанті, створеному школярами, хлопчик подорожує в сучасному світі, в тому числі й в умовах пандемії Covid-19. Кінг покрив усі витрати на випуск книжки, яка матиме 290 сторінок. За словами іншого молодої письменниці Елли Лео, допомога відомого письменника «просто знесла їй дах».

Також повідомляється, що директорка школи Фарвелл подякувала Кінгу за пожертвування і відзначила талант своїх учнів, а також допомогу бібліотекарки школи Кеті Мартін і письменника Гері Севіджа, які консультували школярів.

Варто додати, що Кінг не вперше допомагає молодим авторам й літературним виданням. Приміром, у січні 2019 року завдяки йому газета The Portland Press Herald у штаті Мен зберегла рубрику з книжковими оглядами, а в межах програми Dollar Baby письменник раз на рік ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами зі всього світу за символічну плату в один долар.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *