США виділить 250 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

США виділить 250 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

Палата представників Конгресу США ухвалила проєкт бюджету оборони країни на 2021 рік. У цьому проєкті передбачається військова допомога Україні розміром 250 мільйонів доларів. Про це йдеться у відповідному документі, розміщеному на сайті Конгресу США.

Згідно з даним документом, допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння у сфері безпеки – вона піде на підтримку і допомогу українським збройним силам.

Так, схвалений проєкт оборонного бюджету-2021 загальним обсягом понад 740 мільярдів доларів передбачає виділення на базові потреби Пентагону 635,5 мільярда доларів. Ще 26,6 мільярда спрямують на реалізацію програм в області національної безпеки по лінії міністерства енергетики. На проведення операцій за кордоном піде 69 мільярдів доларів.

Крім того, законодавчий акт включає розширення санкцій щодо газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік. Обмежувальні заходи торкнуться також Анкари через купівлю нею російських зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400.

Відзначимо, що тепер голосування за цим документом має пройти в Сенаті, після чого необхідний підпис під ним глави держави.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *