США заявили про повернення в Раду ООН з прав людини

США заявили про повернення в Раду ООН з прав людини

США заявили про повернення у головне правозахисне агентство ООН як спостерігач після більш ніж дворічної відсутності. Про це пише Радіо Свобода.

«Визнаючи недоліки ради (Ради ООН з прав людини – ред.), ми розуміємо, що цей орган може стати важливим форумом для тих, хто бореться з тиранією і несправедливістю у всьому світі», – заявив повірений у справах США в ООН Марк Кассайр. Повернення до ради є серед кроків президента США Джо Байдена щодо скасування рішень його попередника Дональда Трампа, пов’язаних із виходом країни з низки міжнародних організацій і договорів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Варто нагадати, що адміністрація Дональда Трампа у червні 2018 року оголосила про відмову від свого місця в Раді ООН з прав людини, звинувативши її в упередженості щодо Ізраїлю і пославшись на недотримання реформ, яких вимагає Вашингтон.

Очікується, що Сполучені Штати будуть мати лише статус спостерігача без права голосу, але деякі американські високопосадовці заявили, що адміністрація Джо Байдена домагатиметься одного із трьох місць повноправних членів після того, як поточні терміни повноважень Австрії, Данії та Італії закінчаться наприкінці року. Генасамблея ООН робить остаточний вибір щодо вакантних місць терміном на три роки під час голосування, яке зазвичай проводять щороку у жовтні.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *