США повністю відмовляться від автомобілів з ДВЗ до 2035 року

США повністю відмовляться від автомобілів з ДВЗ до 2035 року

Повна заборона продажів автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння почне діяти у 2035 році. Про це пише видання Autogeek із посиланням на заяву спецпредставника президента США з клімату Джона Керрі на кліматичній конференції у Глазго (СОР26).

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

«Президент Байден поставив амбітне завдання, яке передбачає, що 50% машин, що продаються в Америці, до 2030 року будуть електричними, а до 2035, ми сподіваємося, — 100%. Ford та General Motors підписалися на це, вони впевнені, що це гарний план», – сказав Керрі. Варто додати, що цього літа Ford, General Motors та автомобільний концерн Stellantis, утворений на початку 2021 року злиттям французької Groupe PSA (Peugeot і Citroen) та італо-американського альянсу Fiat Chrysler Automobiles (FCA), заявили про намір до 2030 року наростити продажі електромобілів на американському ринку до 40-50%.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

На думку автовиробників, досягти такої мети вони зможуть лише за підтримки та сприяння з боку уряду. Зокрема, за допомогою підвищення податкових пільг для покупців електротранспорту та створення необхідної інфраструктури. Так, до Конгресу США подано законопроєкт, який передбачає додатковий податковий кредит у розмірі 4500 доларів для електромобілів «Великої детройтської трійки», до якої входять Chrysler Group LLC, General Motors та Ford Motor Company.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Тобто електромобілі цих марок можна буде придбати зі знижкою у 12 000 доларів. Тоді як іншим доведеться задовольнятися пільгою у 7500 доларів, яка діє зараз. Цікаво, що це рішення не задовільнило інших виробників електромобілів, заводи яких рохташовані в США.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Зокрема, Honda, модельна лінійка якої буде повністю електричною до 2040 року. Повністю перейти на електромобілі планують й інші компанії. Наприклад, Jaguar відмовиться від ДВЗ вже після 2025 року, Volvo – у 2030, Audi – у 2033 році. Також над електрифікацією своїх «європейських» лінійок працюють General Motors й Ford, а до 2035 року з ринку Європи зникнуть бензинові та дизельні автомобілі Hyundai.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *