США поширюють захист від депортації на вдвічі більшу кількість українців

США поширюють захист від депортації на вдвічі більшу кількість українців

Адміністрація Байдена поширює захист від депортації на більшу кількість громадян України у відповідь на триваючу війну з Росією, розповідає Bloomberg Government.

Повідомлення Федерального реєстру, яке має бути опубліковано у вівторок, розширює право для українців у США на отримання статусу тимчасового захисту, який включає дозвіл на роботу та захист від депортації. Відтепер українці, які перебували в США на дату 11 квітня, можуть подати заявку на отримання статусу, який триватиме 18 місяців.

Попереднє оголошення адміністрації Байдена пропонувало статус тим, хто перебуває в США на дату 1 березня. Зміна дати майже вдвічі збільшує кількість людей, які мають право на захист — за даними Департаменту внутрішньої безпеки, зараз таких майже 60 000.

Все більше українців, переважно тих, хто має родинні зв’язки, втекли до США після вторгнення Росії. Адміністрація Байдена стикається з тиском, щоб зробити більше і допомогти українцям у США та тим, хто хоче тут оселитися.

Імміграційна та митна служба також у вівторок опублікує повідомлення Федерального реєстру, що дозволить українським студентам, які мають візи F-1, запитувати дозвіл на роботу та зменшити навантаження з курсів навчання протягом 18 місяців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *