США хочуть оприлюднити імена посадовців та бізнесменів, яким заборонений в’їзд

США хочуть оприлюднити імена посадовців та бізнесменів, яким заборонений в’їзд

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Днями у США представили Конгресу законопроект, згідно з яким Держдеп США мав би право розкривати імена чиновників, бізнес-магнатів та інших осіб, яким США забороняють в’їзд через можливі «серйозні несприятливі наслідки для зовнішньої політики», що часто пов’язано з підозрами в корупції, порушеннями прав людини та міжнародною агресією. Про це пише Радіо Свобода.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Законопроєкт відомий як REVEAL Act може замінити розділ у Законі про імміграцію та громадянство (Immigration and Nationality Act – INA), який запобігає публічному оприлюдненню осіб, заборонених до в’їзду із зовнішньополітичних міркувань. Його прибічники кажуть, що в разі схвалення цей законопроєкт стане новим інструментом уряду США для боротьби з корупцією та порушеннями прав людини на тлі зростаючого занепокоєння у Вашингтоні через регрес у становленні демократії, основних свобод та верховенства права в багатьох частинах світу, зокрема в Росії, Білорусі та інших колишніх радянських республіках.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

«Клептократи покладаються на анонімність. Коли ми викриваємо їхні злочини, ми приборкуємо їхню владу. Сполучені Штати мають не дозволяти шахраям та їхнім дружкам ховатися за конфіденційністю», – заявив Бен Кардін, сенатор-демократ від штату Меріленд та співініціатор REVEAL Act.

Видання зазначає, що наразі немає публічної інформації про кількість людей, яким заборонений в’їзд до США через можливі «серйозні несприятливі наслідки для зовнішньої політики» відповідно до розділу INA, хоча це цілком можуть бути сотні людей, включаючи багатьох бізнес-магнатів та чиновників з колишнього Радянського Союзу.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *