Трамп подовжив строк дії низки імміграційних обмежень

Трамп подовжив строк дії низки імміграційних обмежень

Президент США Дональд Трамп подовжив до 31 березня 2021 року строк дії низки імміграційних обмежень, запроваджених відповідною прокламацією у червні.Про це повідомляє Голос Америки.

Прокламація тимчасово призупинила в’їзд в країну для іноземних працівників із певним типом віз. Така імміграція «становить ризик для ринку праці США у часи спалаху коронавірусу», згідно з прокламацією. Йдеться про візи H-1B, яка дає право на роботу висококваліфікованим працівникам, зокрема у сфері ІТ, L-1 (видається для трансферу в рамках однієї компанії), H-2B (для малокваліфікованих працівників) та J-1 (видається учасникам освітніх програм), а також членам їх родин. В останньому випадку – J-1 – обмеження стосуватимуться лише тих, хто бере участь в програмах із робочим компонентом, таких як au pair чи «працюй та подорожуй», але не студентів. Прокламація передбачає виключення для медпрацівників а також у випадках важливих для національної безпеки. Варто зазначити, що строк дії прокламації мав завершитись 31 грудня 2020 року.

Трамп обґрунтував необхідність подовження дії прокламації ризиками, які така імміграція створює для ринку праці США в умовах COVID-19. «Вплив COVID-19 на ринок праці Сполучених Штатів та на здоров‘я американських громад є питанням, яке продовжує створювати занепокоєння в сфері національної безпеки, – йдеться в заяві Трампа, виданій в четвер. – Поточна кількість нових добових випадків у світі, про які повідомляє Світова організація з охорони здоров‘я, наприклад, перевищує цифри червня і хоча доступ американців до терапії та вакцин зростає, вплив на ринок праці та громадське здоров‘я не був повною мірою реалізований».

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *