Третина українських дітей проводить в Інтернеті до 5 годин щодня

Третина українських дітей проводить в Інтернеті до 5 годин щодня

Третина дітей шкільного віку, які мають доступ до Інтернету, проводять у мережі від 3 до 5 годин щодня. Такі дані оприлюднено в аналітичному звіті за результатами кількісного дослідження на тему «Сексуальне насильство над дітьми та сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті в Україні».

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Згідно зі звітом, майже 34% дітей віком від 6 до 17 років щодня присвячують від 3 до 5 годин перебуванню в мережі Інтернет. Ще 13 % дітей проводять в Інтернеті від 5 до 7 год, а 10% – більше 7 годин щодня. 1–2 години щодня користуються Інтернетом ще 28% осіб. Лише 5% респондентів користуються Інтернетом менше, ніж годину на день.

При цьому на навчання дві третини дітей витрачають в Інтернеті менше 2 годин на день, 28% – менше години та 37% – від 1 до 2 годин. Ще майже 16% витрачають на навчання в Інтернеті 3–5 годин, і ще близько 5% – більше 5 годин. 9% дітей не користуються Інтернетом для навчання взагалі. Як зауважили автори дослідження, на момент проведення опитування більшість дітей навчались офлайн та не мали онлайн-уроків, тобто час на навчання – це виконання домашніх завдань, заняття з репетитором та підготовка до екзаменів.

Варто додати, що дослідження було проведено міжнародною благодійною організацією «Служба порятунку дітей» у партнерстві із Уповноваженим Президента України з прав дитини протягом 15 грудня 2020 року – 20 січня 2021 року. Упродовж дослідження було опитано 4700 респондентів. Це діти шкільного віку (6–17 років), які мають доступ до інтернету і користуються ним не рідше, ніж раз на тиждень.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *