Україна домовляється із США укласти великий договір про оборонну співпрацю

Україна домовляється із США укласти великий договір про оборонну співпрацю

Київ пропонує Вашингтону перейти на новий рівень договірної бази в сфері безпеки, уклавши велику угоду про оборонну співпрацю. Про це йшла мова на переговорах заступника керівника Офісу Президента України Романа Машовця з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін. Про це повідомляє UA News.

Переговори були присвячені оборонній співпраці України і США – підбиттям її підсумків у 2020 і перспективам на 2021 рік. Роман Машовець наголосив на незмінності курсу України на вступ до НАТО і подякував США за допомогу в розвитку оборонного потенціалу України. У контексті подальшої співпраці Машовець запропонував почати розробку проекту двосторонньої рамкової угоди про оборонну співпрацю.

Цей документ повинен охопити всі напрямки українсько-американського співробітництва в цій сфері, включаючи оборонну реформу, зокрема систему кадрової політики, розвиток бойових можливостей Збройних сил України, всебічне забезпечення і озброєння військ, реформування оборонно-промислового комплексу, підготовку військових підрозділів, військову освіту, науку і розвиток оборонних технологій, лікування та реабілітацію поранених військовослужбовців, соціальний захист ветеранів, військовослужбовців і членів їх сімей, взаємну участь в міжнародних форматах співпраці та інші важливі для обороноздатності України питання.

Зі свого боку Крістіна Квін підтвердила готовність США продовжити надання допомоги для розвитку оборонних можливостей України і розвивати нові формати двостороннього співробітництва. В результаті сторони погодилися в наступному році розвинути далі договірну базу між Україною та США.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *