Україна посіла 92 місце у  світовому рейтингу добробуту

Україна посіла 92 місце у світовому рейтингу добробуту

У світовому рейтингу добробуту, куди увійшло 167 країн, Україна посіла 92 рядок. Про це свідчать дані Міжнародної аналітичної організації Legatum Institute.

Для обчислення індексу процвітання країни брали до уваги 12 пунктів: безпека, особиста свобода, управління, соціальний капітал, інвестиційний клімат, умови підприємств, доступ до ринку та інфраструктура, економічна якість, умови життя людей, здоров’я, освіта та природне середовище.

Порівняно з минулим роком Україна піднялася на чотири позиції, а за 11 років опустилася на шість. Варто зазначити, що Україна має найгірший показник серед країн Східної Європи. Зазначається, що на позицію України суттєво впливає війна на Донбасі, яка знижує показник безпеки. Втім, у державі значно підвищилась толерантність до різних релігійних угрупувань.

Зазначається, що пандемія COVID-19 дуже позначилася на добробуті усіх країн, проте світ загалом демонструє позитивну тенденцію до процвітання за останнє десятиліття.

Додамо, що країною, яка найбільше процвітає, є Данія. На другому місці – Норвегія, на третьому – Швейцарія. Білорусь – 69-та, Росія – 76-та. Останнє місце – у Південного Судана. Цікаво також, що цьогоріч, так само, як і минулого року, США знаходиться на 18 сходинці.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *