Україна увійшла до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки

Україна увійшла до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки

Економічна і соціальна рада Організації Об’єднаних Націй обрала Україну до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки, а також переобрала на трирічний термін до складу Виконавчої ради Програми розвитку ООН (ПРООН), Фонду ООН у сфері народонаселення (ЮНФПА), Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС). Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

“Основним завданням українського членства в складі Виконавчої ради ПРООН, ЮНФПА, ЮНОПС стане підвищення ефективності оперативної діяльності системи розвитку ООН, надання державам-членам допомоги для економічного відновлення після пандемії COVID-19”, – наголошують у МЗС.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Там додають, що Україна входить до тридцятки країн, на території яких реалізуються найбільші проекти за підтримки ООН.” Наша держава особливо зацікавлена в тому, щоб оперативна діяльність ООН була ефективною і орієнтованою на результат, усувалися дублювання і не допускалися прогалини у взаємодії агентств у країнах перебування”, – йдеться в повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Зазначається, що останнього разу Україна була представлена у Виконавчій раді ООН-Жінки в 2011-2013 роках. Метою діяльності ООН-Жінки є прискорення досягнення цілей ООН у сфері гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, зокрема шляхом реалізації політики, глобальних стандартів і норм у цій сфері, надання технічної і фінансової допомоги державам-членам у здійсненні цих норм, зміцнення ефективних партнерських зв’язків з громадянським суспільством тощо. Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН-Жінки) була створена резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 64/289 2 липня 2010 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *