Українець встановив рекорд,  зібравши понад 3 тисячі дзвіночків із 165-ти країн світу

Українець встановив рекорд, зібравши понад 3 тисячі дзвіночків із 165-ти країн світу

3012 дзвіночків із 165-ти країн світу зібрав житель Берегова, що на Закарпатті Олександр Роман, повідомляє Закарпаття онлайн.

Це є найбільша колекція дзвіночків в Україні. По це заявили представники Національного реєстру рекордів, зафіксувавши відповідний рекорд. Колекцію дзвіночків Олександр Роман зібрав за 10 років. 

За його словами, перший придбав у 2010-му в подарунок. “Колекціонування — це як хобі. Воно народилося з іншого мого хобі — це подорожі на етапи кубку світу з біатлону. За нашою закарпатською традицією ми привозимо в подарунок завжди якийсь сувенір своїм друзям. І ось під час візиту в один із таких сувенірних магазинів я вирішив купити сувенірний дзвіночок. І ось — це перший дзвіночок. Він, можливо, не найгарніший. Можливо, він маленький, але був куплений у Швеції”, – розповідає Олександр Роман.

В Олександра є три власні критерії, за якими обирає дзвіночок: він має бути виготовлений із металу, не вище 14-ти сантиметрів, а діаметр нижньої частини — від 2 до 4 сантиметрів.

Також зазначається, що наразі чоловік чекає ще на чотири дзвіночки з різних країн. У майбутньому свою колекцію хоче віддати або до Берегівського музею, або створити для неї виставковий павільйон.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *