Українка стала “Найкращою диригенткою 2020 року”

Українка стала “Найкращою диригенткою 2020 року”

Українка Оксана Линів отримала берлінську нагороду — «Найкраща диригентка 2020 року». Про це сама Оксана повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагороду Оксані вручили німецький музичний журналіст Мануель Бруґ і засновник премії доктор Ульріх Рунке.

“Дуже пишаюся отриманням відзнаки з рук найвідомішого музичного журналіста Німеччини Мануеля Бруґа та засновника нагороди доктора Ульріха Рунке”, – поділилася диригентка і додала, що цією нагородою відзначають музичні колективи, оперні постановки та найяскравіших театральних митців.

«Особливої уваги, на думку журі, заслужила моя постановка опери Бели Бартока «Замок Герцога Синя Борода в Баварській державній опері», – додала українка.

Нагадаємо, що німецька музична премія Oper!Awards, присвячена виключно оперному мистецтву. Варто додати, що Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу. На відкритті Байройтського фестивалю 2021 року вона диригуватиме новою постановкою “Летючого Голландця”. Чекаємо на цю подію з нетерпінням.

Також Оксана разом із культурною менеджеркою Яриною Винницькою працює над унікальним проєктом Ковчег “Україна”, що поєднає традиційну і класичну музику, мультимедійні інсталяції і кінопродакшн, книговидання та інтерактивні ігри.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *