Українка увійшла в історію Байройтского фестивалю в Німеччині та отримала букет квітів від Ангели Меркель (Фото)

Українка увійшла в історію Байройтского фестивалю в Німеччині та отримала букет квітів від Ангели Меркель (Фото)

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

У Німецькому місті Байройт днями розпочався щорічний оперний фестиваль, на якому вперше в історії довірили керувати оркестром українці Оксані Линів. Таким чином, вона стала першою диригенткою за всю 145-річну історію фестивалю. Про це пише Уніан.

Після її виступу глядачі 12 хвилин аплодували їй стоячи, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка відвідала відкриття фестивалю разом із чоловіком Йоахімом Зауером, подарувала їй букет квітів. Варто додати, що наступного дня після фестивалю ангела Меркель захотіла побачитись із Оксаною ще раз. «Вона (Ангела Меркель, – авт.) разом із своїм чоловіком є вегетаріанцями, – розповіла на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Линів, повертаючись із прийому. –  Це дуже освічені та інтелігентні люди! Ми багато спілкувались про навчання в Україні та про перспективи, які я отримала в Німеччині. Також Ангела розпитувала мене про мою сім’ю…»

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Також Оксана додала, що вона стала першою жінкою в світі, яка диригувала оркестром за 145-річну історію відомого оперного фестивалю у німецькому Байройті. Вона дебютувала з оперою Ріхарда Вагнера «Летючий голландець»

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

 «Аналогів цьому театру більше немає ніде в світі, – додала Оксана у своєму відео у Фейсбуці. – Байротська оркестрова яма не так просто підкоряється кожному диригенту. Вже було багато випадків коли диригенти отримувала від публіки «Бууу», тобто це означає обурення від публіки, тому що диригенти не справлялись з акустикою. Різниця між звучанням з оркестрової ями і сценою майже в 50 мілісекунд, тобто для цього потрібна спеціальна техніка, щоб це все скоординувати докупи. Я радію, що у нас все вийшло і дякую всім, хто мене підтримував!»

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Нагадаємо, що Оксана Линів народилася 6 січня 1978 року в місті Броди Львівської області в родині музикантів. Вона входить до трійки найкращих диригенткою сучасності. За свою кар’єру 43-річна Линів працювала в оперних театрах Одеси, Франкфурта, Баварській державній опері.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Зараз вона займає посаду головного диригента опери та філармонічного оркестру в австрійському Граці, ставши першою жінкою на цій посаді. У 2017 році заснувала Український молодіжний симфонічний оркестр.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *