Українку номінували на премію Андерсена

Українку номінували на премію Андерсена

Українську письменницю Галину Малик номінували на Міжнародну премію Ганса Крістіана Андерсена – найпрестижнішу у сфері дитячої літератури, яку порівнюють з Нобелівською. Про це пише Закарпаття онлайн.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Галина Малик розповіла виданню, що в Україні є багато чудових дитячих письменників, але вони невідомі в Європі. “Перекладів на європейські мови мало, це настільки мізерна частина, що нас просто не видно. Я минулоріч потрапила до списку премії “Білі круки 2020” – це престижний щорічний каталог книжкових рекомендацій у галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури (“White Ravens 2020″). Туди номінували мою книгу “Піратський маршрут”, що вийшла у Видавництві Старого Лева і мала успіх”, – розповідає письменниця.

З її слів, імідж української дитячої літератури потрібно формувати, адже новітня українська література – одна із найсильніших в Європі, що вже неодноразово відзначалося на міжнародних книжкових форумах. А саме з літератури дитячої, наголошує Галина Малик, виростає велика література, як і виростають також і читачі. Хто не читає дитячих книжок, не читатиме й дорослих.

Лауреатів оголосять у квітні 2022 року, в день народження данського казкаря.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *