Українська громада США несе квіти до Алеї зірок, згадуючи легендарного ведучого з українським корінням

Українська громада США несе квіти до Алеї зірок, згадуючи легендарного ведучого з українським корінням

Українська громада Лос-Анджелеса згадує легендарного американського ведучого з українським корінням Алекса Требека, який помер 8 листопада від раку підшлункової залози. Про це пише Голос Америки.

«У серці Голлівуду, на Алеї зірок, вшановують пам’ять легендарного американського ведучого Алекса Требека. Однак мало американців знають, що Алекс мав українське походження. Українці Лос-Анджелеса несуть квіти і український стяг до Алеї Слави у Голлівуді. Тут, серед видатних людей, є зірка Алекса Требека», – йдеться у публікації. Требек був ведучим популярної у США телегри-вікторини «Джепарді! – Ризикуй!».

Майбутня зірка народився у Канаді, провінції Онтаріо, у 1942 році у родині французької канадійки Люсіль Легас і українця Джорджа Требека.

«Його прізвище було “Теребейчук”, але скоротили до Требека, тому що американці не могли вимовити. Його батько народився в Україні, він був шеф-кухарем і не розмовляв англійською. Тож Требек мусив знати трохи української аби з ним спілкуватися», – розповів виданню українець американського походження Юрій Вигінний.

За 36 років ведення «Джепарді» Требек став немов рідним для багатьох поколінь американців. Його стали називати американською іконою. Телепрограма отримала рекордну кількість – 17 нагород «Еммі», а сам Требек здобув 7 статуеток у категорії найкращого ведучого.

Видання зазначає, що у 2011 році Требек завітав до Українського культурного центру в Лос-Анджелесі на святкування 20-ї річниці Незалежності України. «Він говорив про Україну, він пам’ятав, що він був українцем», – розповів американець українського походження Любомир Солук.

Попри боротьбу із раком, Требек продовжував вести ефіри, і лише за 10 днів до смерті не повернувся в студію. Зазначається,  що, незважаючи на COVID-19, до зірки ведучого щодня приходять сотні людей. Українці Лос-Анджелеса кажуть, що будуть пам’ятати Алекса Требека не лише як ведучого, який знав усі правильні відповіді.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *