Українська команда перемогла в хакатоні NASA Space Apps Challenge

Українська команда перемогла в хакатоні NASA Space Apps Challenge

Українська команда FireWay з Дніпра перемогла у номінації Technology міжнародного хакатону NASA Space Apps Challenge. Про це йдеться на офіційному сайті компанії. Цікаво, що їхній винахід оцінили як «рішення, яке є прикладом найбільш інноваційного використання технології».

До української команди переможців входять інженери, астрофізики та розробники – Роман Малькевич, Олена Компанієць, Іван Гришко, Максим Копицько, Дмитро Іваннік та Кирило Андрієць.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Українці представила новий тип універсального коннектора для транспортування рідини, газів та електроенергії. Це дозволить робити дозаправку супутників на орбіті й таким чином продовжити термін їх служби, а компаніям та урядам – заощаджувати гроші на розробці та запуску замінників. Винахід FireWay дає змогу проводити дозаправку як рідкими, так і газовими видами палива.

Варто зазначити, що заправна станція також може бути використана для взаємозв’язку модулів космічних станцій або зібраних на орбітах космічних кораблів. Універсальний коннектор в майбутньому може використовуватися для міжпланетних заправних станцій та сприятиме процесам колонізації Сонячної системи.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *