Українська кінострічка здобула Гран-Прі журі на кінофестивалі в Сіетлі

Українська кінострічка здобула Гран-Прі журі на кінофестивалі в Сіетлі

Стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» здобула Гран-Прі журі в категорії документального кіно 47-го Міжнародного кінофестивалю в Сіетлі (SIFF). Про це на сторінці у Фейсбук повідомляє Українська кіноакадемія.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Цього року на фестивалі, який відбувся 8-18 квітня, було представлено 92 повнометражних та 126 короткометражних робіт з 6 країн світу. І Україна – серед переможців! Вітаємо команду фільму The Earth Is Blue As an Orange з черговою нагородою”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що повнометражний документальний фільм 2020 року режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» про про сім’ю, яка живе в так званій «червоній зоні» Донбасу, де вже шостий рік тривають воєнні дії. Буденність для цивільних людей у прифронтовій зоні докорінно змінилася. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються. Але, попри всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають захоплення, грають на музичних інструментах і, що найцікавіше, знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Варто додати, що міжнародна прем’єра документалістики стрічки відбулася 24 січня 2020 на американському кінофестивалі «Sundance Film Festival», де вона отримала нагороду за кращу режисуру в категорії світової документалістики.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *