Українська лижниця отримала перший позитивний допінг-результат на Олімпіаді-2022

Українська лижниця отримала перший позитивний допінг-результат на Олімпіаді-2022

Українська лижниця Валентина Камінська відсторонена від участі в Олімпіаді . Таке рішення прийняло Міжнародне агентство з тестування (ITA) після того, як її аналізи показали наявність допінгу. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Так, за інформацією ITA Валентину Камінську тимчасово відсторонили на час розглядів, такий порядок передбачений антидопінговими правилами МОК. Після зданого в Пекіні тесту в організмі нашої лижниці виявили зразу три заборонені препарати – Анаболічні стероїди і стимулянт.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Проба була здана вже під час Олімпіади – 10 лютого. Згідно чинного Регламенту, Камінська може запросити розкрити допінг-пробу” Б ” і оскаржити рішення про тимчасове відсторонення в CAS.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Нагадаємо, що Валентина Камінська родом з Білорусі. На Олімпіаді 2014 року вона виступала за Білорусь. У відбірковому турі показала 47 результат. На Олімпіаді в Пекіні спортсменка виступає за збірну України. У гонці класичним стилем 10 лютого вона показала 78 результат.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *