Українська онлайн-гра в квест-кімнатах потрапила до десятки найкращих у світі

Українська онлайн-гра в квест-кімнатах потрапила до десятки найкращих у світі

Український стартап Project Avatar Online увійшов у десятку найкращих у світі за версією Top Escape Rooms Project в своїй ніші. Про це пише Zaxid.Net

Project Avatar – це інтерактивна гра, де гравці за допомогою голосових команд керують аватаром – живою людиною, яка виконує їхні команди, щоби пройти квест.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Гру створила команда львів’ян Legendary Quest Всеволод та Наталія Тарханови, Євген Тітунін та Мар’ян Кулик, які з 2014 року займалися відкриттям квест-кімнат у Львові та за кордоном. Legendary Quest розробляла повний цикл – від сценарію до виготовлення потрібного реманенту, механіки та електроніки.

Щоб стати учасником гри, треба мати швидкісний інтернет та долучитися до сесії в Zoom. Особливих вікових обмежень для неї немає. «Ми доволі молодий стартап, але у квест-індустрії ми давно. Під час локдауну запустили онлайн-гру, де головний герой – аватар. Він не просто людина з камерою, а актор, який є очима, руками і ногами гравців, а вони – його підсвідомістю. Сама гра триває до 90 хвилин», – розповіла Наталія Тарханова.

Варто додати, що до світового рейтингу Top Escape Rooms Project потрапляли лише квест-кімнати, які працюють фізично, втім під час локдауну до нього віднесли й онлайн-кімнати. Загалом цього року номінували близько трьох тисяч квест-кімнат, із яких 50 – тих, що перейшли працювати в онлайн.

Також варто додати, що львівський стартап спершу відібрали у топ-25, а у результаті він посів 9 місце рейтингу і став єдиним із України, хто брав участь.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *