Українська стрічка здобула гран-прі німецького кінофестивалю

Українська стрічка здобула гран-прі німецького кінофестивалю

Документальна стрічка української режисерки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» здобула головну нагороду – «Золоту лілію» за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у німецькому Вісбадені. Про це йдеться на офіційному сайті Держкіно.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Режисерка – Аліна Горлова, сценаристи – Аліна Горлова, Максим Наконечний, оператор – В’ячеслав Цвєтков, продюсер – Максим Наконечний (TABOR, Україна), копродюсери – Ilona Bičevska (Avantis promo, Латвія), Patrick Hamm (Bulldog agenda, Німеччина). Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару. Він був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Цей дощ ніколи не скінчиться» – це потужна й візуально вражаюча подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі «війна-мир». Головний герой стрічки, який разом із батьком переїхав із Сирії, стикається з черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Нагадаємо, що мета фестивалю – познайомити глядачів Західної Європи з кінематографом нашого регіону і завдяки цьому створити діалог між аудиторію і режисерами, а також між учасниками фестивалю.

Варто додати, що раніше стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» отримала перемогу в конкурсі дебютів First Appearance найбільшого фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі і стала переможцем Festival dei Popoli у Флоренції.

No description available.
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *