Українська тенісистка вперше потрапила до топ-100 світового рейтингу

Українська тенісистка вперше потрапила до топ-100 світового рейтингу

Українська 18-річна тенісистка Марта Костюк вперше у своїй кар’єрі потрапила у першу сотні рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Про це пише WTAtennis

Як зазначається, Марта Костюк піднялася зі 104 на 97 позицію і стала третьою “ракеткою” України. Крім цього, тенісистка обійшла українку Катерину Козлову, яка посіла 105 місце.Окрім цього, зберегли свої позиції в ТОП-100 Еліна Світоліна (5) та Даяна Ястремська (29). Тоді як Катаріна Завацька опустилася на 117 місце (-1), Леся Цуренко залишилася на 144 позиції, а Ангеліна Калініна – на 162.

До слова, напередодні Костюк програла у вирішальному матчі турніру ITF в Тайлері. Так, минулого тижня спортсменка не змогла дограти фінальний поєдинок в Менсоні через судоми.

Нагадаємо, що Марта Костюк народилася в Києві, 28 червня 2002-го року.Тенісом захоплювалася з самого дитинства, першим тренером Марти Костюк став її власний дядько.Дебютувала в тенісі в 2015-му році, здобувши перемогу в культовому американському дитячому тенісному турнірі Dunlop Orange Bowl International Tennis Championships (Orange Bowl) у Флориді.

В 2016-му році Марта Костюк стала переможницею Les Petits As – юніорського тенісного турніру вищого рівня, який фактично є неофіційним чемпіонатом світу з тенісу серед спортсменів до 14-ти років.У листопаді 2016-го року вперше взяла участь в тенісному турнірі категорії ITF, проте зуміла вийти тільки в 1/8 фіналу.У 2017-му році Марта Костюк перемогла в турнірі Великого Шолома Australian Open (юніорська категорія), а всього через чотири місяці вперше здобула перемогу в дорослому змаганні, отримавши перше місце тенісного турніру ITF в Угорщині.У тому ж 2017-го року перемогла в двох юніорських тенісних турнірах поспіль – в Китаї і в США.

У 2018-му році Марта Костюк взяла участь в повноцінному Australian Open, програвши тільки української чемпіонціЕлфнф Світоліній  і піднявшись завдяки цьому в рейтингу WTA на позицію №243, при тому що в рейтингу ITF серед юніорів вона на той момент займала п’яте місце. Пізніше Костюк перемогла в ще одному чемпіонаті ITF, на цей раз в Австралії. З лютого 2018-го року Марта Костюк виступає за збірну України в Кубку федерації.

Цікаво, що Марта Костюк є вельми відомою в інтернеті особистістю. Так, у Facebook на її сторінку підписано майже вісім тисяч осіб, а у Instagram- майже 60 тисяч осіб.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *