Українська художниця подарувала свої картини національному музею у Чикаго

Українська художниця подарувала свої картини національному музею у Чикаго

Молода українська художниця Христина Козюк, що мешкає в США, подарувала свої картини Українському національному музею в Чикаго. Про це пише UaPost.

«На згадку про стіни, які першими в українському Чикаго рясніли барвами її виставки, про співпрацю з музеєм і приятельство з музейниками, Христина подарувала свої роботи. Так поповнюються фонди музею щирими подарунками від тих, у кого попереду ще багато виставок і визнань», – написала кураторка музею Марія Климчак у Facebook.

Мисткиню кураторка музею представила так: «Знайомтеся: Христина Козюк, молода українська художниця, яка встигла заявити про себе в США, Франції, а в Україні цьогоріч стала номінантом нагороди «Кращий художник», взявши участь у міжнародному пленері на Поділлі».

Як зазначила Климчак, Український національний музей у Чикаго «завжди підтримує талановитих мрійників, які розфарбовують цей світ дивовижними кольорами, даруючи позитивний настрій. Відтепер Христина житиме у сонячній Седоні, в Арізоні, залишаючи у «Місті вітрів» (Чикаго – ред.) частинку своєї любові». Куратока музею подякувала художниці за співпрацю та побажала щасливої дороги та побуту на новому місці.

Нагадаємо, що Христина Козюк народилася у м. Чортків. Навчалася в Національному Лісотехнічному Університеті України на факультеті дизайну. У 2005 році р. дівчина переїхала до США. З 2012-го року вирішила присвятити своє життя мистецтву. У квітні 2017-го Христина Козюк виграла міжнародний грант, а з ним – перебування протягом місяця у Франції. Результатом цього стала поява низки творів малярства, натхненних французькою весною. Художниця з 2013 року мала 10 персональних виставок в США. Нині її твори зберігаються у приватних колекціях Франції, Італії, Іспанії, Польщі, найбільше – у США.

Цікаво, що Христина Козюк є однією із тих, хто жертвує свої роботи або кошти з їх продажу на благочинність. Важливою частиною життя мисткині є громадська робота. Вона — одна із засновниць 140-го відділу Союзу українок Америки (СУА) в Чикаго, відома активною співпрацею з 137-м відділом СУА в Кліфтоні (штат Нью-Джерсі, США).

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *