Український анестезіолог, що брав участь у  розробці апаратів для штучної вентиляції легенів, помер від коронавірусу

Український анестезіолог, що брав участь у розробці апаратів для штучної вентиляції легенів, помер від коронавірусу

У Києві на 72 році життя від ускладнень коронавірусної хвороби помер Заслужений лікар-анестезіолог України Фелікс Семенович Глумчер. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала лікарка Ольга Голубовська.

“Розумний, професійний, сильний, прямий, самодостатній і працьовитий… Я не знаходжу слів, щоб описати його внесок у лікування важких хворих, підготовку кадрів”, – зазначено в повідомленні. Відзначається, що влітку цього року також помер друг професора, теж академік Петро Дмитрович Фомін. 

Нагадаємо, що Фелікс Семенович Глумчер народився 30 січня 1949 року. Із 2004 року був президентом Асоціації анестезіологів України. Брав участь у розробці понад десяти протоколів з надання медичної допомоги МОЗ України, був позаштатним консультантом Головного бюро судово-медичної експертизи України. 

Професор, завідувач кафедрою анестезіології та інтенсивної терапії НМУ ім. А.А. Богомольця нагороджений орденом За заслуги 3-го ступеня. Лауреат Державної премії з науки і техніки за участь у розробці апаратів для штучної вентиляції легенів. 

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *