Український проєкт StopFake отримав престижну премію у Норвегії

Український проєкт StopFake отримав престижну премію у Норвегії

Український фактчекінговий проєкт StopFake отримав престижну премію Sjur Lindebraekke Memorial Prize в Осло (Норвегія). Про це повідомляє Інститут масової інформації.

“Нам дуже приємно, що команда проєкту StopFake заслужила таку високу оцінку нашої багаторічної роботи. Особлива честь для нас опинитися в компанії людей і організацій, які були відзначені премією в попередні роки, – знаних в усьому світі захисників людських політичних і економічних свобод, правозахисних організацій”, – прокоментував виконавчий директор StopFake Руслан Дейниченко.

Цікаво, що у попередні роки лауреатами премії ставали Центр громадянських свобод за проєкт Euromaidan SOS (2014), венесуельська правозахисниця Ліліан Тінторі (2016), засновник благодійної організації Antisemitism Policy Trust, Кавалер ордену Британської імперії Денні Стоун (2019) та інші.

Варто додати, що премію назвали на честь відомого банкіра та політика, члена Нобелівського комітету. Вона присуджується людям і організаціям за досягнення в діяльності з підтримки прав та свобод людини, а також за сприяння в розбудові демократії. Цьогорічна церемонія через карантинні обмеження відбулася в онлайн-режимі. 

Нагадаємо, що засновниками StopFake стали викладачі, студенти та випускники Могилянської школи журналістики (НаУКМА) та програми для журналістів і редакторів Digital Future of Journalism. Згодом до волонтерського інтернет-проєкту стали доєднуватись інші журналісти, а також маркетологи, програмісти, перекладачі.

Основною метою проєкту активісти називають перевіряння та спростування перекрученої інформації та пропаганди про події в Україні, що поширюють через ЗМІ. Зі слів учасників, діяльність їхньої групи спрямована на збереження України як самостійної та незалежної держави.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *