Український фільм “Клондайк” отримав нагороду Берлінале

Український фільм “Клондайк” отримав нагороду Берлінале

Фільм Марини Ер Горбач “Клондайк” отримав приз екуменічного журі секції Panorama Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це пише Укрінформ із посиланням на Держкіно.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

“Прем’єра у Zoo Palast на Берлінале стала першим офлайн-показом створеної за підтримки Держкіно стрічки Марини Ер Горбач про події війни на Сході України та катастрофу рейсу MH17”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

На фестивалі “Клондайк” представляла команда фільму – режисерка Марина Ер Горбач, виконавиця головної ролі Оксана Черкашина, продюсери Мехмет Баґадир Ер та Святослав Булаковський, актори Олег Щербина та Артур Арамян, кастинг-директорка фільму Тетяна Симон та художниця по костюмах Вікторія Філіпова.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Варто додати, що картина розповідає історію місцевої родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Родина очікує народження першої дитини, коли війна жорстоко вривається в їх життя разом із уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg

Світова прем’єра “Клондайку” відбулася в січні на міжнародному кінофестивалі “Санденс” у програмі World Dramatic Competition, де картина була відзначена премією за найкращу режисуру.Український прокат стрічки заплановано на 2022 рік.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *