Українсько-американська компанія співпрацюватиме зі SpaceX

Українсько-американська компанія співпрацюватиме зі SpaceX

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Українсько-американська компанія Firefly Aerospace, що належить бізнесмену Максу Полякову, уклала контракт з компанією SpaceX на доставку у 2023 році на Місяць вантажного модуля Blue Ghost. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

У повідомленні пояснюється, що модуль Blue Ghost полетить на Місяць на ракеті-носії SpaceX Falcon 9 та доправить 10 корисних вантажів для місії NASA в межах програми «Артеміда». Всього він доправить на поверхню Місяця близько 150 кг вантажу. «Місія Blue Ghost включатиме доставку корисних вантажів NASA, що будуть необхідні для наукових місячних досліджень та сприятимуть розвитку стійкої присутності на Місяці в межах програми «Артеміда», – заявив віцепрезидент з комерційного продажу SpaceX Том Очінеро.

Варто додати, що у лютому NASA виділило компанії Firefly Aerospace близько $93,3 млн для доправлення на Місяць комплексу з 10 науково-дослідних і технологічних комплексів у 2023 році. Обладнання має бути спрямоване в район моря Криз на видимому боці Місяця з метою вивчення умов, а також ресурсів супутника Землі, що «допоможе підготуватися до місій освоєння Місяця людиною».

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif

Грант є частиною ініціативи NASA «Комерційні послуги з доставлення корисного вантажу на поверхню Місяця» (CLPS), яка є ключовою частиною програми «Артеміда». Компанія Firefly Aerospace відповідатиме за комплексні послуги доставлення, в тому числі інтеграцію корисних вантажів, запуск із Землі, посадку на Місяць, а також деякі операції в межах місій. З цією метою компанія використовуватиме посадковий модуль Blue Ghost, який вона спроєктувала й розробила на підприємстві в Сідар-Парк.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *