Українські видавці підготували книги для суботніх і недільних шкіл за кордоном

Українські видавці підготували книги для суботніх і недільних шкіл за кордоном

Українські видавці підготували україномовні книги для суботніх і недільних шкіл за кордоном. Вони це зробили на прохання Держкомтелерадіо, працівники якого звернулись до видавців з проханням підтримати МЗС України у проведенні заходів для закордонних українців із відзначення ювілеїв Лесі Українки (150-річчя з дня народження), Григорія Сковороди (300-річчя з дня народження), Василя Стефаника (150-річчя з дня народження) та передати українським суботнім та недільнім школам за кордоном україномовні друковані видання.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«На листи Держкомтелерадіо вже відгукнулася низка видавців. Зокрема державне спеціалізоване видавництво «Либідь» готове передати 33 назви книжок, видавництво художньої літератури «Дніпро» підготувало для відправки 17 назв книг. «Веселка» має бажання передати 21 назву видань. «Мистецтво» запропонувало поповнити бібліотеки українських шкіл за кордоном мистецькими альбомами. Видавничий дім «АртЕк» підготував до відправлення науково-популярні видання», – зауважили у Держкомтелерадіо.

Загалом на задоволення культурних потреб закордонних українців зібрано понад 80 назв книг. Долучитися до акції також можуть інші видавці.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *