Українські композитори представили семигодинну п’єсу “Маріуполь”

Українські композитори представили семигодинну п’єсу “Маріуполь”

Українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко створили та представили 7-годинну композицію-інсталяцію «Маріуполь». Про це пише Укрінформ.

This image has an empty alt attribute; its file name is VSP-Transport-B_H-1024x141.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

«П’єса була зіграна на 21-й день вторгнення та нелюдського знищення України, вона виконувалась у вигляді 7-годинної композиції-інсталяції з 14:00 до 21:00 зі студії телерадіокомпанії ВЕЖА міста Івано-Франківськ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

В цьому місті композитори знаходяться в евакуації. Під час виконання п’єси було здійснено бомбардування маріупольського драматичного театру», – розповіла виданню продюсерка у сфері перформативного мистецтва, співзасновниця агенції proto produkciia Ольга Дятел.

За словами Дятел, сучасне українське мистецтво може підтримувати силу українського голосу в міжнародній спільноті. «Люди дуже швидко втомлюються від трагічних новин та можуть несвідомо їх ігнорувати. Нашу музику мають чути, наші вистави мають бачити. Комунікація зі світом має відбуватись різноманітними методами», – зауважила вона.

Продюсерка наголосила, що після п’єси “Маріуполь” розпочалася активна підготовка до міжнародної презентації Археологічної опери Chornobyldorf Романа Григорів та Іллі Разумейка.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *