Українські посадовці тепер мусять декларувати відсутність іншого громадянства

Українські посадовці тепер мусять декларувати відсутність іншого громадянства

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про додаткові заходи з координації реалізації державної політики у сфері громадянства», ухвалене 16 липня. Тепер посадовці муситимуть декларувати, що не мають громадянства інших держав чи права на постійне проживання в інших державах. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Рішення передбачає запровадити вимогу наводити в деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданих відповідно до закону «Про запобігання корупції», інформацію про відсутність громадянства (підданства) іноземної держави, а також документів, які дають право на постійне проживання на території іноземної держави.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Така зміна вноситься в рішення РНБО від 26 лютого «Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства». Варто нагадати, що первісне рішення Зеленський увів у дію своїм указом 4 березня. Воно передбачало розробку й запровадження законів, які б встановлювали низку заборон громадянам України, які мають громадянство (підданство) іноземної держави або подали документи для набуття іноземного громадянства.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *